Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Επίτιμος Δημότης Αγρινίου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος


Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 9 Μαΐου στο Δημαρχείο Αγρινίου η εκδήλωση ανακήρυξης του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου ως επιτίμου Δημότη Αγρινίου και του απονεμήθηκε το «χρυσό» κλειδί της πόλης.

Στην προσφώνησή του ο Δήμαρχος Αγρινίου αναφέρθηκε στο πλούσιο επιστημονικό, θεολογικό, ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργο του Αρχιεπισκόπου ενώ τόνισε ιδιαίτερα την άριστη συνεργασία του Δήμου και της τοπικής εκκλησίας και ιδιαίτερα για την αντιμετώπιση προβλημάτων αδυνάτων κοινωνικά ομάδων φέρνοντας ως παράδειγμα την λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου από το Δήμο Αγρινίου και την Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Στην αντιφώνησή του ο Μακαριότατος δήλωσε ότι η εκδήλωση τιμής από το Δήμο Αγρινίου εκλαμβάνεται από τον ίδιο ως μια προσπάθεια να έρθει πιο κοντά η Τοπική Αυτοδιοίκηση με την εκκλησία κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο μείζον θέμα της συνεργασίας τοπικής εκκλησίας και τοπικής αυτοδιοίκησης επισημαίνοντας ότι και η δύο φορείς έχουν την ίδια αποστολή, να υπηρετήσουν τον άνθρωπο.
Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την άποψή του για το ποια θα πρέπει να είναι η θέση της εκκλησίας στη σημερινή δύσκολη εποχή, υπογραμμίζοντας ότι η εκκλησία προσπαθεί να ανταπεξέλθει στα προβλήματα που έχει η κοινωνία, πέρα από το θρησκευτικό της ρόλο.