Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΔΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ




Ταμπουρωμένος στην εφορία Βόνιτσας βρίσκετε πολίτης απειλώντας με όπλο και ένα δοχείο με βενζίνη να πυρπολήσει το κατάστημα. Πριν από περίπου μια ώρα ο δράστης επισκεφτηκε την Δ.Ο.Υ. Βόνιτσας και επιτέθηκε για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε... υπάλληλο χτυπώντας τον. Για το θέμα ενημερώθηκαν οι αστυνομικοί του Α.Τ. Βόνιτσας οι οποίοι έχουν μεταβεί στον χώρο και έχουν αναλάβει την υποθεση.

Ο ένοπλος πυροβόλησε αστυνομικό, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγρινίου, ελαφρά τραυματισμένος, με διαμπερές τραύμα στο γλουτό.
Τελικά ο υπάλληλος αφέθηκε ελεύθερος και ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Βόνιτσας, που διενεργεί προανάκριση για την υπόθεση. 
Το περιστατικό συνέβη νωρίς το μεσημέρι, όταν ένας 47χρονος μπήκε στην ΔΟΥ και με την απειλή όπλου, κράτησε όμηρο τον υποδιευθυντή της ΔΟΥ.
Αυτόπτες μάρτυρες είχαν δει τον δράστη να μπαίνει στη ΔΟΥ με ένα μπιτόνι στο χέρι.
Ο δράστης σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες,ονομάζεται Λάμπρος Λιάπης και στο παρελθόν είχε πυροβολήσει στην πλατεία του χωριού του στην Κανδήλα ένα ουζερί.Για την πράξη του αυτή καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλακή και ήταν έξω με αναστολή.Προσπάθησε να στήσει κάποια επιχείρηση,έμπλεξε με δάνεια και αδυνατούσε να πληρώσει την εφορία.Ετσι έφτασε σε απόγνωση και σήμερα το μεσημέρι που βρέθηκε,μάλλον μεθυσμένος,στην εφορία για να ρυθμίσει οφειλές του προέβη στην πράξη της ομηρίας του υπαλλήλου Χρήστου Πετρόπουλου.