Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Ο ΕΡΜΗΣ
ΕΤΟΣ  ΙΔΡΥΣΗΣ  1911

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ
AΠΟ  31-10-2010     ΜΕΧΡΙ   31 -3-2011



ΠΡΩΙ
ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Δευτέρα

8:30-2:15

ΚΛΕΙΣΤΑ

Τρίτη

8:30-2:00

5:00-9:00

Τετάρτη

8:30-2:15

ΚΛΕΙΣΤΑ

Πέμπτη

8:30-2:00

5:00-9:00

Παρασκευή

8:30-2:00

5:00-9:00

Σάββατο

8:30-2:15

ΚΛΕΙΣΤΑ
     













 ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ
ΑΥΤΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΟΧΗ
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.                                                                                                                                               

Πώς θα κάνετε οικονομία στο ρεύμα και το πετρέλαιο


Πώς θα κάνετε οικονομία στο ρεύμα και το πετρέλαιο

Τρόποι για να μην σας «κάψει» η θέρμανση και το ρεύμα

Απλούς τρόπους «εξοικονόμησης χρημάτων» μπορούν να εφαρμόσουν τα ελληνικά νοικοκυριά. Τους κανόνες αναλύει ο καθηγητής Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Άγις Παπαδόπουλος, επισημαίνοντας πως κοινή συνισταμένη όλων όσοι καταναλώνουν ενέργεια θα πρέπει να είναι: όσο λιγότερο τη χρειαζόμαστε, τόσο φθηνότερα θα μας κοστίζει!. 

Μάλιστα, όπως λέει, λόγω του ήπιου κλίματος στη χώρα μας, οι Έλληνες μπορούν να χρειάζονται την ενέργεια λιγότερο, είτε ακολουθώντας τους κανόνες αυτούς καλής συμπεριφοράς είτε απλά αξιοποιώντας την ηλιοφάνεια.

Μαγική λύση πάντως δεν υπάρχει, αφού, όπως είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο καθηγητής, «δεν είναι τυχαίο ότι οι μεγαλύτερες βιομηχανίες του κόσμου δαπανούν κάθε χρόνο υπέρογκα ποσά σε έρευνα, για τη μείωση της κατανάλωσης, μόλις κατά 1%». 

Όπως επισημαίνει ο κ. Παπαδόπουλος, για να πετύχει κάποιος εξοικονόμηση ενέργειας, το βασικό ζητούμενο είναι να συνειδητοποιήσει ότι μπορεί να το πετύχει απλά και μόνο με μια νέα διαφορετική νοοτροπία. 

Ο καθολικός αερισμός του σπιτιού είναι μια πρακτική που ακολουθείται στα περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά και δικαίως γίνεται, αφού για λόγους υγιεινής οφείλουμε όλοι να την ακολουθούμε. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, ο αερισμός του σπιτιού θα πρέπει να γίνεται μία φορά ημερησίως και αυτόματα- δηλαδή, θα πρέπει ν' ανοίγουμε τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες του σπιτιού μας διάπλατα για 20 λεπτά κάθε ημέρα, γεγονός που θα οδηγήσει στην ανανέωση του αέρα, ενώ ταυτόχρονα, με δεδομένο ότι σ' αυτό το χρονικό πλαίσιο δεν προλαβαίνουν να κρυώσουν τα δομικά στοιχεία, δεν απαιτείται επαναθέρμανση του χώρου. 

Σε δεύτερο στάδιο, το κάθε νοικοκυριό θα πρέπει να ξέρει πώς λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης που έχει και να γνωρίζει ότι είναι λάθος μεγάλο ν' ανοιγοκλείνει τους διακόπτες. «Το σπίτι δεν το αφήνουμε ποτέ να κρυώσει εντελώς», λέει ο κ. Παπαδόπουλος, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι ακόμα κι όταν φεύγουμε από την οικία μας, ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία εντός στους 16 βαθμούς, έτσι ώστε μετά, όταν επιστρέψουμε και την ανεβάσουμε στους 22 βαθμούς, να μην χρειαστεί να «κάψει» πολύ ο λέβητας για να ζεστάνει.


Επιπροσθέτως, σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, τα σπίτια που «κοιτούν» προς Νότο, στη διάρκεια της ημέρας πρέπει να τα αφήνουμε να λιάζονται, καθώς μ' αυτόν τον τρόπο εξοικονομούμε ως και 20% των αναγκών μας σε ενέργεια για θέρμανση. Το βράδυ δε, ο ίδιος συνιστά να κλείνουμε πόρτες και παντζούρια, ώστε να μπαίνει όσο το δυνατό λιγότερο κρύο μέσα στο σπίτι. 

Επίσης, ο καθηγητής του ΑΠΘ συνιστά στα νοικοκυριά να κάνουν συντήρηση του καυστήρα τους κάθε χρόνο.

Η ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΣΠΟΛΑΙΤΑΣ 1976

ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1976.Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΚΡΕΜΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΟΡΦΑΝΟΥ ΜΕ ΣΚΟΡ 3-4 ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ.ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΗΤΑΝ ΑΣΠΡΟ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.
Η ΠΡΩΤΗ ΕΔΡΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΑΚΙΟΥ.ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1983 ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ.
ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ:ΤΣΑΚΑΛΟΣ ΤΑΚΗΣ,ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ,ΠΑΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ,ΤΥΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ,ΜΠΑΛΤΟΥΜΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ,ΤΣΑΚΑΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ,ΚΑΠΠΕΛΗΣ ΑΛΚΗΣ
ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ:ΠΑΤΣΑΟΥΡΑΣ ΠΑΝΟΣ,ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ,ΠΑΤΣΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ,ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ.



ευχαριστουμε τον καλο μας φιλο γιαννη μπαλωμενο για αυτην την ωραια αναρτηση !!

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Τό σχέδιο διάσωσης τῆς Ἑλλάδας. Χωρίς σχόλια…

Τὴν ἡμέρα τῆς ἐπετείου τῆς 28ης Ὀκτωρίου ΑΝΤ1 καὶ MEGA προβάλουν τούρκικες σειρὲς



Συνέλληνες ἀντιδράστε!
Φαίνεται πὼς τὰ σχέδια τουρκοποίησης τῆς ἑλληνικῆς μας πατρίδος προχωροῦν μὲ γοργοὺς ρυθμοὺς χωρὶς δυστυχῶς νὰ ὑπάρχει ἡ ἀναμενόμενη ἀντίδραση. Αἰχμὴ τοῦ δόρατος,τὰ τούρκικα σήριαλ ποὺ ἔχουν κατακλύσει τὴν ἑλληνόφωνη (καὶ αὐτὸ ἀκόμα τὸ λέμε μὲ ἐπιφύλαξη) τηλεόραση!
Οἱ τηλεοπτικοὶ σταθμοί, λοιπόν, ΑΝΤ1 καὶ MEGA τὴν ἡμέρα τῆς ἐθνικῆς μας ἐπετείου ἐπέλεξαν νὰ μὴν ἔχουν ΟΥΤΕ ΜΙΑ ἐκπομπὴ σχετικὴ μὲ τὸ ἔπος τοῦ 1940 ἀλλὰ σὲ καμμία  περίπτωση δὲν θὰ μποροῦσαν νὰ παραλείψουν νὰ προβάλλουν τὶς καθιερωμένες πλέον τούρκικες σειρές. Μάλιστα ὅπως μπορεῖτε νὰ δεῖτε στὴν διπλανὴ εἰκόνα τὸ MEGA θὰ δείξει τὴν ἴδια ἡ μέρα δύο ἐπεισόδια τῆς τουρκικῆς σειρᾶς «Ἔρωτας καὶ Τιμωρία» μᾶλλον γιὰ νὰ μὴ μείνουμε παραπονεμένοι.
Καὶ ἀναριωτόμαστε: Ζοῦμε στὴν Ἑλλάδα ἢ μήπως ὑποδουλωθήκαμε ξανὰ στὸς Τούρκους; Καὶ τὸ ρωτᾶμε αὐτὸ γιατί κάθε φορᾶ ποὺ ἀνοίγουμε τὴν τηλεόραση εἶναι πιθανότερο πλέον νὰ ἀκούσουμε τὴν τούρκικη παρὰ τὴν ἑλληνικὴ γλώσσα.
Ὡστόσο, δὲν ἐνοχλούμαστε τόσο ἀπὸ τὸν ἀνθελληνισμὸ τῶν καναλιῶν μας  ποὺ ἐνεργοῦν ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΤΟΛΩΝ: Περισσότερό μας πειράζουν οἱ...


 "συμπατριῶτες" μας, ποὺ παρακολουθοῦν μετὰ μανίας  τὶς συγκεκριμένες ἐκπομπές!
Εὐτυχῶς ποὺ ἡ κρατικὴ τηλεόραση θὰ μεταδώσει κανονικὰ τὶς Δοξολογίες καὶ τὶς Παρελάσεις ἀπὸ Ἀθήνα καὶ Θεσσαλονίκη ἐνῶ μὲ πληθώρα ντοκυμανταὶρ καὶ σπανίων συνεντεύξεων θὰ προσπαθήσει νὰ στηρίξει τὸ πρόγραμμά της σὲ καθαρὰ ἱστορικὸ ἐπίπεδο, ὥστε νὰ μᾶς ὑπενθυμίζει ὅτι ζοῦμε στὴν Ἑλλάδα!

Γέροντας Παΐσιος: "Ἂν ὁ Θεὸς ἄφηνε τὴν τύχη τοῦ ἔθνους στοὺς πολιτικοὺς, θὰ καταστρεφόμασταν"



 Ὅταν ἡ Πατρίδα περνοῦσε περίοδο πολιτικῆς ἀστάθειας, λόγω σχηματισμοῦ
 κυβερνήσεως ,
 ὁ Γέροντας πονοῦσε καὶ εὐχόταν πολύ. Τὴν τρίτη φορὰ ποὺ θὰ γίνονταν ἐκλογὲς σὲ μικρὸ
 χρονικὸ διάστημα συνέβη τὸ ἑξῆς, ὅπως διηγήθηκε: «Ἦταν παραμονὴ ἐκλογῶν
. Καθόμουν στὸ ξυλοκρέββατο στὸ Ἀρχονταρίκι καὶ ἔλεγα τὴν εὐχή. Ξαφνικὰ 
παρουσιάστηκε ὁ διάβολος μὲ τὴν μορφή του… (ἀνωτάτου πολιτικοῦ 
προσώπου τῆς ἐποχῆς ἐκείνης τοῦ ὁποίου κατέκρινε ἐνέργειες καταστρεπτικὲς)
 καὶ μὲ ἀπειλοῦσε.

Ἀλλὰ δὲν μποροῦσε νὰ πλησιάση. Ἦταν σὰν δεμένος, κάτι τὸν κρατοῦσε καὶ 
σφιγγόταν». Τὸ ἴδιο βράδυ ὁ Γέροντας παρουσιάσθηκε σὲ ἕναν ἔγγαμο ἱερέα στὸν 
ὕπνο του.
Τοῦ εἶπε αὐστηρά:… «Πάπα-… τί κοιμᾶσαι;
Σήκω νὰ κάνης προσευχή, γιατί ἡ πατρίδα… κινδυνεύει». Τὴν σωτηρία τοῦ 
Ἔθνους τὴν περίμενε ἀπὸ τὸν Θεό. Ἔλεγε: «Ἂν ὁ Θεὸς ἄφηνε τὴν τύχη 
τοῦ ἔθνους στοὺς πολιτικοὺς θὰ καταστρεφόμασταν. Ἀλλὰ ἀφήνει λίγο 
τὰ πράγματα, γιὰ νὰ φανοῦν οἱ διαθέσεις τοῦ καθενός». Γιὰ τοῦ πολιτικοὺς ποὺ
 ἔκαναν κακὸ στὸ Ἔθνος ἔλεγε: «Μὲ ἀναπαυμένη συνείδηση παρακαλῶ τὸν 
Θεὸ νὰ τοὺς δίνη μετάνοια καὶ νὰ τοὺς παίρνη, γιὰ νὰ μὴν κάνουν 
μεγαλύτερο κακό, καὶ νὰ ἀναστήση Μακκαβαίους». Πίστευε ὅτι ἕνας μοναχὸς μπορεῖ νὰ βοηθήση ὁλόκληρο τὸ ἔθνος.
«Ἄλλον ὁ Θεὸς τὸν...

 κάνει μοναχὸ γιὰ νὰ βοηθήση μία οἰκογένεια καὶ ἄλλον γιὰ νὰ βοηθήση ὁλόκληρο 
Ἔθνος.
Τὸ Ἅγιον Ὅρος πολλὰ μπορεῖ νὰ προσφέρη. Μπορεῖ νὰ δημιουργήση πάλι τ
ὸ Βυζάντιο ἀπὸ τὸ ὁποῖο προῆλθε».
(Ἀπὸ τὸ βιβλίο τοῦ Ἱερομονάχου Ἰσαάκ, βίος Γέροντος Παϊσίου τοῦ Ἁγιορείτου)

Η ασπιρίνη «όπλο» κατά του καρκίνου


Η ασπιρίνη «όπλο» κατά του καρκίνου

Τι δείχνουν οι τελευταίες έρευνες από Αυστραλούς και Βρετανούς επιστήμονες

Η λήψη μικρών δόσεων ασπιρίνης σε χαμηλές δόσεις κάθε μέρα και για μεγάλο χρονικό διάστημα, που συνήθως γίνεται με στόχο να μειώσει τον κίνδυνο για εμφράγματα και εγκεφαλικά, μειώνει επίσης την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του εντέρου, σύμφωνα με μια νέα αυστραλιανή και βρετανική επιστημονική έρευνα.Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που παίρνουν υψηλές δόσεις ασπιρίνης, είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν καρκίνο του παχέος εντέρου, καθώς και τους πολύποδες που μπορεί κάποια στιγμή να μετατραπούν σε καρκινικούς όγκους. Όμως η ίδια η ασπιρίνη μπορεί να αποδειχτεί επικίνδυνη για μερικούς ανθρώπους, ειδικά σε μεγάλη δοσολογία, προκαλώντας αιμορραγία στο στομάχι και τα έντερα.Η ανακάλυψη των επιστημόνων, όπως είπαν, θα μπορούσε πλέον να γείρει την πλάστιγγα υπέρ της ασπιρίνης ως προτιμώμενου προληπτικού φαρμάκου για τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου.

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 30-10-2011

Δημοσιευμένη  εικόνα
Ο Οκτώβριος οδεύει προς το τέλος του και έφτασε ο καιρός να υποδεχτούμε τη χειμερινή ώρα.

Τα ξημερώματα της Κυριακής, στις 30 Οκτωβρίου, όλοι οι πολίτες των κρατών μελών της Ε.Ε., θα πρέπει να γυρίσουν τους δείκτες των ρολογιών τους μια ώρα πίσω.

Στις 4 το πρωί της Κυριακής, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή να δείξουν 3 το πρωί προσφέροντάς μας μία επιπλέον ώρα ύπνου.

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΛΟΥΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ





Ο Δημοτικός Κινηματογράφος ΄΄ΑΝΕΣΙΣ΄΄,
από την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011
θα προβάλει την ταινία:
ΛΟΥΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ
ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ





ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ



Ο Δήμος Αγρινίου και η 8η Μεραρχία Πεζικού
διοργανώνουν
Μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στο έπος του 1940.
Τραγούδι : Άννα Παπαδοπούλου – Λυρική Σοπράνο
με την Ορχήστρα της 8ης Μεραρχίας.
την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 19:30
στο Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου
Είσοδος Ελεύθερη.

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Η κρίση μας έχει κάνει μια ψυχολογία χάλια…



Διαταραχές, επεισόδια και πανικοί στην επιφάνεια
Η κατάσταση την οποία βιώνει ο μέσος πολίτης και στην περιοχή μας είναι αυτή που έκανε την παγκόσμια Ημέρα για την Ψυχική Υγεία που ήταν τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου πιο επίκαιρη από ποτέ.
Δεν είναι πλέον υπόθεση αλλά μια πραγματικότητα πέρα από κάθε αμφισβήτηση. Ο κόσμος έχει αποκτήσει από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, τα δελτία ειδήσεων αλλά και την πρακτική οικονομική αδυναμία διάφορα ψυχολογικά προβλήματα. Σε πολλές περιπτώσεις βέβαια η κατάσταση απλά αποκαλύπτεται τώρα για ψυχικές παθήσεις ή και απλά σύνδρομα που τον καιρό της ευμάρειας ήταν καλά κρυμμένα κάτω από την κατανάλωση και την πιο εύκολη καθημερινότητα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πάνε καλά και οι…δουλειές για νευρολόγους, ψυχιάτρους, ψυχολόγους, και νευροψυχιατρους. Ο λόγος είναι η ίδια γενεσιουργός αιτία: Η οικονομική κρίση που εμποδίζει πολλούς να κοιτάξουν την ψυχική τους υγεία λόγω έλλειψης ιατρικής κάλυψης ή χρημάτων.
Ρωτήσαμε ποιο είναι το νέο χαρακτηριστικό στις επισκέψεις ασθενών στην ειδικότητά του, τον νευρολόγο κ. Κώστα Μπίσσα και μας εξήγησε: «Το νεότερο στοιχείο είναι η έντονη σωματοποίηση των συμπτωμάτων και των επεισοδίων. Όλο και πιο πολλοί δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν πια στα συμπτώματα άγχους ή πανικού και κάνουν έντονα σωματικά συμπτώματα. Αυτό είναι κάτι που εντείνεται όλο και πιο πολύ. Το άλλο είναι πως επικρατούν πια οι εμμονές, οι νευρώσεις και οι φοβίες που στη πραγματικότητα είναι μια προσπάθεια του μυαλού να κάνει κάτι με τα άγχη που δεν μπορεί να διαχειριστεί» Τον ρωτήσαμε επίσης αν βλέπει…διαφορά στο ιατρείο του και μας εξήγησε πως «δεν έχω μετρήσιμα στοιχεία αλλά είναι φανερό και με γυμνό μάτι ότι τα περιστατικά διαρκώς αυξάνονται και γίνονται πιο δύσκολα διαχειρίσιμα».
Σύμφωνα, επίσης, με τον ψυχολόγο Λάμπρο Δημητρογιάννη(master στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας) «έχουν αυξηθεί δραματικά οι αγχώδεις διαταραχές, τα καταθληπτικά επεισόδια και φυσικά οι κρίσεις πανικού! Οι λόγοι είναι προφανείς και εύκολα αντιληπτοί. Η μεγάλη αύξηση των συμπτωμάτων καθώς και το γεγονός ότι οι νέες γενιές δεν θεωρούν στίγμα το να κοιτάξουν τα ψυχικά και ψυχολογικά τους προβλήματα, πάντως εξισορροπείται από το ότι ο κόσμος δεν έχει την ευχέρεια να δει εύκολα ψυχίατρο ή ψυχολόγο. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το δουν και οι επαγγελματίες βέβαια που πάντως κάνουν ότι μπορούν για να βοηθήσουν τον κόσμο.» Ο κ. Δημητρογιάννης πάντως σε όλα αυτό το σκηνικό βλέπει και μια πρόοδο που eχει να κάνει με τους γονείς: «Αν υπάρχει κάτι θετικό είναι ότι πλέον οι γονείς γνωρίζοντας πόσο δύσκολη εποχή ζούμε και πως τα παιδιά τους επηρεάζονται δεν διστάζουν πλέον να επισκέπτονται παιδοψυχολόγους ή να ζητούν βοήθεια όταν διαβλέπουν προβληματικές συμπεριφορές από νωρίς».